Laddar
35
-35%
Self Omninutrition

Arginine, 200 g, Self

Medelbetyg 0 av 5 Antal betyg 0
Aminosyran för kroppsbyggare och andra som vill ha muskelpump. L-Arginine ökar blodcirkulationen, vidgar blodkärlen, ger dig mer energi och mer syre till musklerna.
209 kr / 135 kr
125 kr

Tidigare lägsta pris

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 125 kr OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.

Kampanjvara

Kampanjgrupp:
Antal: 
Leverans:  2-5 arbetsdagar
Artnr: 13-8334
 • Produktbeskrivning
 • Aminosyran som är intressant för dig som är kroppsbyggare och eftersträvar efter muskelpump. Arginin ökar blodcirkulationen och omvandlas till kvävedioxid en signalsubstans som vidgar blodkärlen. Detta medför att mer näringsämnen tillförs och mer slagprodukter som mjölksyra och ammoniak förs bort.

  L-Arginine ökar blodcirkulationen, ger dig mer energi, mer syre till musklerna och sänker blodtrycket. Arginin är för dig som tränar en intressant aminosyra av flera anledningar. Arginin kan öka blodcirkulationen när du tränar och öka nivåerna av tillväxthormon när du sover.

  Verkningsmekanism: Arginin omvandlas via enzymet NO-syntas till NO2 (kvävedioxid). NO2 är en signalsubstans som bland annat gör att muskulaturen i kärlväggarna slappnar av vilket leder till vasodilatation (vidgade blodkärl). När blodkärlen i den arbetande muskeln vidgas kan mer näringsämnen tillföras och mer slagprodukter så som mjölksyra och ammoniak föras bort, vilket i teorin betyder ökad prestationsförmåga.

  När vi tränar vidgas våra blodkärl naturligt, genom att ta Arginin kan du hjälpa kroppen på traven och ytterligare vidga blodkärlen för ökad blodcirkulation. Anledningen att kroppen valt att göra NO2 av Arginin är att det är den kväverikaste av våra 20 vanliga aminosyror.
 • Egenskaper
 • Innehåll / Ingredienser: L-Arginine 100%
  Energivärde / Näringsdeklaration (per 100 g): 0 kcal
  Fett: 0 g
  Kolhydrater: 0 g
  Protein: 0 g
  Dosering: 3-5 gram Arginin 20 min innan träning
  3-5 gram innan sänggående. 1 skopa = 2,5 gram
  Förpackning: Nettovikt: 200 g
  Förvaring: Bör förvaras väl förslutet, torrt och oåtkomligt för barn.
 • Mer info
 • Arginin har ännu en mycket intressant effekt för dig som tränar. Arginin kan nämligen höja nivåerna av tillväxthormon (GH) i blodet (3). Hypofysen utsöndrar tillväxthormon som svar på höga arginin nivåer i blodet. Faktum är att denna effekt används när man testar hypofysens funktion vid misstänkt sjukdom. Man injicerar då arginin intravenöst och mäter hur snabbt tillväxthormonhalterna stiger.

  För att få denna effekt vid oralt intag av Arginin är det viktigt att det tas på fastnade mage, eller rättare sagt utan något protein sammtidigt. Detta beror på att man får högre nivåer av Arginin i blodet om argininet slipper konkurera med andra aminosyror om upptag och utrymme i blodet. Genom att ta Arginin innan du går och lägger dig utnyttjar du en av kroppens egna system för att öka GH nivåerna.

  Under de första timmarna efter insomning är nämligen känsligheten för somatostatin väldigt låg. Somatostatin är ett hormon som frigörs för att stänga av produktionen av GH när halten i blodet blir för hög. Genom att ta Arginin innan du somnar ökar du alltså produktionen av GH samtidigt som kroppens förmåga att stänga av den är nedsatt.

  Denna effekt av Arginin är ytterst dosrelaterad och dubblad dos ger dubblad effekt ända upp till mycket höga doser. Det skall dock sägas att det inte är tillrådligt att ta mer än 20 gram av någon aminosyra vid samma tillfälle eftersom den då konkurrerar ut andra aminosyror, en lagom dos är 3 gram innan träning och 3 gram innan läggdagsDet finns några olika varianter på Arginin:

  L-Arginin
  är en icke essentiell aminosyra som finns i nästan allt protein vi äter. Alla aminosyror vi får i oss via födan är av typen ”L”aminosyror. Det finns även så kallade ”D”-aminosyror men för att kroppen ska kunna använda dessa till energi och byggstenar måste de först göras om till L-aminosyror. Detta är något som kroppen inte är särskilt bra på. ”L” och ”D” Arginin har precis samma kemiska formel (men olika stereokemin d.v.s. hur molekylen är uppbyggd

  Arginin-AKG
  (Arginin-alfaketoglutarat) är ett argininsalt som påstås ha högre upptag än vanligt Arginin. Det finns ingen forskning som bevisar detta men de flesta som använd båda varianterna påstår sig få bättre effekt av Arginin-AKG. men man ska tänka på att man behöver dubbelt så mycket arginin AKG som L-arginin då Argin-AKG bara består av ca 50% Arginin

  1) Br J Clin Pharmacol. 2007 Jul 27; 2) Br J Clin Pharmacol. 1998 Nov;46(5):489-97

 • Omdömen
  Medelbetyg 0 av 5 Antal betyg 0
 • Omdömen
  Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln. Ditt namn kommer att visas som avsändare.

  Den här produkten har inga recensioner.

Tillbehör

Se fler varor

Andra köpte även