Laddar

Cable Cross

Är du efter en mångsidig styrketräningsmaskin som kan hjälpa dig att träna flera olika muskelgrupper på ett effektivt sätt?

En cable cross passar perfekt både för nybörjare och för erfarna styrketränare oavsett om det är på det större gymmet eller i det lilla hemmagymmet.


Vad är en cable cross-maskin?

Cable cross, kryssdragsmaskin, kabelmaskin, cable crossover. Kärt barn har många namn.

En Cable Cross-maskin består vanligtvis av två justerbara viktmagasin som är förbundna med kabelsystem.

Dessa kablar kan justeras i höjd och vinkel för att skapa olika träningsvinklar och motståndsnivåer. Detta gör att du kan få ut mer av din träning från ett och samma träningsredskap och utföra övningar för nästan alla muskelgrupper.

Med hjälp av olika tillbehör och handtag kan du också anpassa din cable cross för att kunna genomföra en mängd olika övningar som fokuserar på styrka, stabilitet och funktionell träning.


Att använda en cable cross-maskin
4 fördelar med cable cross

Att använda en kabelmaskin i din träning har en rad olika fördelar. Här är några av de absolut främsta fördelarna med att använda en cable cross-maskin.


1. Mångsidighet

En cable cross tillåter dig att genomföra hundratals olika övningar för nästan alla muskelgrupper. Detta är en av de största anledningarna till att du hittar en cable cross på de flesta gymmen. Oavsett om du vill träna bröst, rygg, axlar, armar eller ben, finns det en övning som passar dina behov.


2. Konstant motstånd

Till skillnad från fria vikter ger en cable cross-maskin en jämn belastning genom hela rörelsen. Detta hjälper till att minimera risken för skador och överbelastning samtidigt som det ger en konstant muskelaktivering under hela övningen. En perfekt maskin för dig som är lite osäker på övningarna, med andra ord.


3. Stabiliseringsträning

Många övningar i en cable cross kräver att du använder din kropp för att stabilisera dig själv mot motståndet från kablarna. Detta bidrar till att förbättra din stabilitet i kroppen och din koordination, vilket är nyttigt i både vardag och träning.


4. Anpassningsbarhet

Genom att justera höjden och vinkeln på kablarna kan du anpassa träningen efter din kroppstyp och individuella behov. Detta gör att en cable cross är en utmärkt maskin för alla fitnessnivåer och kroppstyper.


4 Populära cable cross-övningar

Här är några av de mest populära och effektiva övningarna som kan utföras på en Cable Cross-maskin:


1. Cable Chest Flyes

Denna övning fokuserar på att träna bröstets pectoralis major-muskler. Ställ in kablarna på axelhöjd och steg framåt med ett ben. Kom ihåg att ha lika tungt på båda sidor. Dra handtagen framåt och för ihop för att få en kontrollerad rörelse utåt.


2. Cable Row

Cable Row är utmärkt för att träna ryggens stora muskelgrupper. Sätt kablarna i låg position och använd ett V-handtag. Dra handtagen mot kroppen med rak rygg och pressa skulderbladen ihop i slutpositionen.


3. Cable Bicep Curl

Denna övning isolerar bicepsmusklerna effektivt. Använd en låg position för kablarna och greppa handtagen med handflatorna mot dig. Dra handtagen mot axlarna med kontrollerade rörelser och håll överarmarna stilla.


4. Cable Woodchopper

Cable Woodchopper är en funktionell övning som involverar rotation av bålen och träning av de raka och sneda magmusklerna. Använd ett enkelt handtag och dra kablarna diagonalt över kroppen från högt till lågt.


Faktorer att överväga när du väljer en cable cross-maskin

Innan du investerar i en cable cross är det viktigt att överväga några viktiga faktorer:


1. Kvalitet

Se till att välja en maskin av hög kvalitet som är tillverkad av robusta material och har en stabil konstruktion för att säkerställa säkerhet och långvarig hållbarhet.


2. Justerbarhet

En bra Cable Cross-maskin bör erbjuda möjligheten att justera höjden och vinkeln på kablarna för att möjliggöra variation och anpassning av övningar efter individuella behov.


3. Tillbehör

Kontrollera vilka tillbehör och handtag som ingår med maskinen för att säkerställa att den möter dina träningsmål och behov.


Låter en cable cross som något för dig?

Cable Cross är en mångsidig och effektiv maskin för alla som vill förbättra sin styrka, stabilitet och totala fitnessnivå. Med dess möjligheter för många olika övningar och förmåga att anpassa sig till olika behov och muskelgrupper är det ingen tvekan om att Cable Cross kan vara ett ovärderligt tillägg till ditt gym eller hemmagym.

Oavsett om du tränar på gymmet eller hemma, kan en Cable Cross-maskin ta din träning till nya höjder. Utforska dess potential och upplev fördelarna själv!


Köp din cable cross hos Sportgymbutiken

Hos oss på Sportgymbutiken kan du köpa en cable cross men också en stor mängd andra träningsmaskiner och träningsredskap. Alltid tryggt och säkert och med en bra kvalitet.

Vi är en väletablerad träningsbutik som varit igång sedan år 2000.

Sportgymbutiken erbjuder idag ett brett och ständigt växande sortiment av träningsprodukter till privatpersoner, företag, föreningar, myndigheter, gym och andra motionsanläggningar.

Tveka inte på att höra av dig till oss med frågor kring cable cross eller andra maskiner och redskap.

Topplista

Produkter

Kampanj
Kolla in Functional Trainer FT1, Finnlo Maximum hos SportGymButiken.se
Finnlo Maximum
L

Functional Trainer FT1 *Bäst i test 2023*, Finnlo Maximum

29979 kr Ordinarie pris: 32999 kr
10-15 arbetsdagar
Kolla in CrossOver, Abilica hos SportGymButiken.se
Abilica
L

CrossOver, Abilica

13649 kr
2-5 arbetsdagar
Kampanj
Kolla in Kryssdrag Cable Cross CC200, inSPORTline hos SportGymButiken.se
inSPORTline
L

Kryssdrag Cable Cross CC200, inSPORTline

12999 kr Ordinarie pris: 17999 kr
Tillfälligt slut

Kabelmaskin 100 kg, Master
Master Fitness
H

Kabelmaskin 100 kg, Master

13990 kr
Tillfälligt slut
Kolla in Kryssdraghalva 225B, Gymleco hos SportGymButiken.se
Gymleco
K

Kryssdraghalva 225B, Gymleco

29100 kr
Offertförfrågan, 14+ veckor
Kolla in Paralelldrag 226, Gymleco hos SportGymButiken.se
Gymleco
K

Paralelldrag 226, Gymleco

63700 kr
Offertförfrågan, 14+ veckor
Kolla in Kryssdrag 225, Gymleco hos SportGymButiken.se
Gymleco
K

Kryssdrag 225, Gymleco

60000 kr
Offertförfrågan, 14+ veckor