Fri frakt över 799 kr  |

 Telefon: 0500-42 87 00 | 

Köpguider

Vad ska du tänka på när du köper multigym?

Köpguide - multigym

Är du trött på att trängas på gymmet? Ett multigym är en bra lösning för hemmiljöer eller mindre gym eftersom de är kompakta samtidigt som de tränar hela kroppen. De är mångsidiga och möjliggör många olika övningar, vilket gör att du kan variera din träning på ett enkelt och smidigt sätt. Vi rekommenderar generellt att kombinera multigymmet med en konditionsmaskin, som t.ex. ett löpband eller en crosstrainer. Då får du stor variation och kan träna mångsidigt.

Vad ska du tänka på när du köper multigym?

Antal träningsstationer

Det finns multigym som är anpassade efter en användare och det finns sådana med flera stationer och egna viktstackar vilket betyder att fler kan använda gymmet samtidigt. Om du ska träna tillsammans med någon kan det vara bra att investera i det senare. Men flera träningsstationer kan också vara bra för dem som snabbt vill kunna byta övningar utan att behöva ändra på några inställningar. Då kan du få upp pulsen ordentligt och ökar förbränningen.

Hur stor plats har du?

Det är viktigt att du mäter hur stor plats du har innan du köper ditt multigym. Glöm inte att en del övningar innebär att du behöver plats runtomkring gymmet också! Lämna därför plats runtomkring, speciellt om du har ett gym med flera stationer. Det är också viktigt att tänka på takhöjden, speciellt om du ska ställa upp multigymmet i källaren. Många multigym är relativt höga och därför är det viktigt att mäta sin takhöjd ordentligt och även räkna med eventuella lampor osv. som kan minska takhöjden.

Vikter

Hur stort viktmagasin du behöver beror på vad du vill ha ut av din träning. Om vill träna för att komma i form eller gå ner i vikt så behöver du inte lika stort viktmagasin som den som vill styrketräna på en högre nivå och bygga muskler. Men det är samtidigt viktigt att se till att viktmagasinet är tillräckligt även för dina framtida behov då du blivit mer tränad. För den som vill köra lättare styrketräning räcker ett viktmagasin på 45-60kg men för den som vill styrketräna och bygga muskler behövs ett viktmagasin på minst 85kg.

Kablar

De flesta multigym har kablar som lyfter viktmagasinet till de olika övningarna. Dessa vajrar klarar en hel del men för att förlänga deras livslängd är det bra om det är plastade vajrar. Plasten förhindrar att de slits lika snabbt.

Säte

Sätet behöver vara bekvämt och ha bra stoppning. Lite dyrare multigym har ofta sydda säten vilket håller bättre i längden medan billigare modeller har säten där tyget är häftat underifrån.

Det viktigaste att tänka på när man köper ett multigym är att ha justerbart säte och ryggstöd. Speciellt viktigt är detta ifall ni är flera som ska använda gymmet. Men att kunna justera är också viktig för att kunna göra övningarna på ett ergonomiskt och säkert sätt som förbygger skador.

Vilka funktioner är bra att ha?

Med ett multigym är det i princip bara fantasin som sätter gränserna för hur många övningar du kan göra. Det är viktigt att tänka igenom vilka övningar du skulle vilja kunna göra eller vilka muskelgrupper du vill träna innan du köper ett multigym. Sen jämför du din lista med möjliga övningar på multigymmet och ser vilken som passar dig bäst. Här är några bra funktioner du kan fundera på om du vill att multigymmet skall ha:

• Bröstpress
• Benspark/Ben curl
• Rodd
• Draghiss
• Latsdrag
• Curlbänk (inte lika vanligt på multigym så extra viktigt att tänka på om du vill kunna använda dessa)

Vi rekommenderar:

Nybörjare

Som nybörjare behöver du oftast inte stora viktstackar och du kan klara dig på +45kg. En enklare variant med som fortfarande klarar många övningar är perfekt för dig som vill komma i form. Vi rekommenderar ProfiGym C30 från inSPORTline med en viktstack på 45kg eller ProfiGym C50 som även har en curlbänk och en viktstack på 63kg.

Erfaren

För dig som är mer van vid gymträning krävs lite högre viktstack på +90kg för att kunna fortsätta ge dig en utmaning i din träning. Vi rekommenderar ProfiGym C95 från inSPORTline med en viktstack på 91kg eller Multigym Multi 4 ST från Abilica med fyra stationer och med ett viktmagasin på 90kg.

Expert

Om du ställer höga krav på din utrustning rekommenderar vi ett multigym med flera viktstackar och flera träningsstationer. Detta för att kunna byta övningar snabbt utan att behöva ändra inställningar. Vi rekommenderar Multigym Multi Power från Abilica som har en justerbar vajerarm och en viktstack på 90kg eller Multigym GX från Bodycraft med ett viktmagasin på 90kg och en benpress som extra tillbehör.Köpguide - Multigym
Klicka på respektive produkt för att läsa mer om den.

Här hittar du alla mutligym »
Här hittar du alla flerstationsgym »
Klicka för att läsa merKlicka för att läsa merKlicka för att läsa merKlicka för att läsa mer


2016-12-29 @ 11:52:00
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden mf8jsw:
Kommentarer:
Fortsätt »

Fraktfritt på alla beställningar över 500kr!
Läs de vanligaste frågorna som vi brukar få från våra kunder »

Sportgymbutiken - din butik i skövde av träningsutrustning!
Sportgymbutiken - din leverantör av träningsutrustning!
Nöjda kunder
Följ oss

 

2016-12-29

Vad ska du tänka på när du köper multigym?

Är du trött på att trängas på gymmet? Ett multigym är en bra lösning för hemmiljöer eller mindre gym eftersom de är kompakta samtidigt som de tränar hela kroppen...
2016-11-10

Vad ska du tänka på när du köper löpband?

Ett löpband är ett bra sätt att komma i form ifall du vill kunna motionera i alla väder, utnyttja din TV-tid till max eller bara njuta av att inte behöva lämna huset för att träna...